Plejeråd og vaskeråd til dåbskjoler, dåbstøj og dåbstilbehør

Vi anbefaler altid professionel renseri.

Råd til dig, der vælger selv at vaske en plet af din kjole

Dette er en guide til dig, der ønsker at vaske din dåbskjole dig selv, men det sker helt på eget ansvar. Det er ikke muligt at vandvaske silkekjoler, disse skal renses. Husk på, at hørkjoler mister deres smukke let blanke overflade, når de vaskes i vand. En lille plet virker dog at fjerne, hvis du ikke lægger hele kjolen i blød. Hvis du føler dig usikker, fjerner renseriet også pletter for dig. Vask altid kjolen efter brug, hvis der er pletter. Hvis du venter til næste brug, kan pletten være blevet permanent eller meget svær at fjerne. Det er meget sjovere at udvælge en perfekt kjole til den næste dåb eller at efterlade som et minde til dine børn.

Hæng kjolen i bruseren på en bøjle, som ikke falder farve, når den bliver våd. Læg pletten i blød med vand og påfør derefter noget babyshampoo eller silkesæbe på en våd hvid klud eller en topzy og gnid let.

Hos Twilfit eller Sidenväveriet kan du købe en rigtig god silkesæbe: Silkesæbe

Hvis du vasker en plet af, kan du kun skylle let på pletten. Hvis du har en satinkjole, skal du skylle hele dåbskjolen med bruseren, ellers kan der komme roser efter tørring, hvis ikke hele kjolen er våd.

Lad det hænge og tørre på bøjlen. Stræk let spidserne, når de er fugtige for lettere strygning.

Her kan du læse om forskellige materialeegenskaber ved dåbskjoler.

Liste med pletfjernelsestips kan findes nederst på denne sideDåbskjole, se.

Skytsengel

Vask altid din kjole uden skytsengelen på tøjet. Den kan nemt slås løs og sys på igen. Hvis du vælger at skylle kjolen let under bruseren, skal du sørge for, at skytsenglen er tør. Du kan pakke noget plastik om det eller tørre det af med det samme.

Opbevar din engel i en vakuumpose eller pak den ind i plastfolie, når du opbevarer den i længere tid, så den ikke er i kontakt med luft. Da det holder sig pænt i lang tid, da det er et smykke.

Opbevaring af din dåbskjole

Vi anbefaler, at du opbevarer din dåbskjole i en åndbar opbevaringstaske lavet af et naturligt materiale. Du kan købe en eksklusiv opbevaringstaske i bomuldssatin hos os: opbevaringsgarderobe 

Klæderskabet med kjolen skal opbevares i et tørt og mørkt rum. Vi anbefaler, at du skriver et sted, hvor du har f.eks. vigtige dokumenter, hvor du har valgt at opbevare din dåbskjole.

Lørkjoler og hør href="https://www.graceofsweden.com/da/dåbstøj/dåbskostumer">dåbskostumer</h3 >

Vi anbefaler kemisk rensning, så bevarer linnedet sin smukke overflade. Reversen kan vaskes i vand ved 40 grader finvask eller let håndvask, for dem der ønsker det, men det sker på eget ansvar. Stryg på hør, gerne med damp eller brug en sprayflaske, sløjfen stryges på silke.

Silke dåbskjoler

Vi anbefaler kemisk rensning og aldrig vandvask, så bevarer silken og snørebåndene deres smukke overflade. Stryg på silke.

Satin dåbskjoler

Vi anbefaler kemisk rensning, så bevarer stof og blonder deres smukke overflade. Kjolen kan tåle en let håndvask med silkesæbe eller babyshampoo, for dem der ønsker det, men det sker på eget ansvar. Stryg på syntetiske materialer, to prikker uden damp.

Dåbskjoler i bomuld

Tåler 40 graders finvask eller håndvask (Gælder dog ikke sømandskjoler/sømandskostumer) Vi anbefaler renseri, så bevarer stof og snører sin smukke overflade. Stryg på bomuld helst med damp eller en sprayflaske.

Sømandens dåbskjoler og Sjömans dåbsdragter

Vi anbefaler kemisk rensning, så bevarer stoffet og stropperne deres smukke overflade. Kjolen kan tåle en let håndvask med silkesæbe eller babyshampoo, for dem der ønsker, men dette gøres på eget ansvar.på max bomuld, med omhu over stropperne.